Choose language


A new paradigm, contact with other worlds and dimensions, interdimensional communication, UFO, aliens, life after death, borderline science

Forskning, fakta, indicier, bevis och människors upplevelser visar på

ett nytt vetenskapligt paradigm - en ny multidimensionell världsbild

Galax

Vi gör också

Gravkullar i Brottby


Välkommen till Eva och Tonys hemsida om den multidimensionella väldsbildenAstronomi/Kosmologi

Den vetenskapliga studiet inom astronomin och fysiken av universums uppkomst och utveckling och dess storskaliga struktur.

Nya mätningar kan ge svar på gåtan om universums mörka energi

Universum består till 72 procent av mörk energi. Denna gör att galaxerna i universum avlägsnar sig från varandra i allt snabbare takt. Det finns idag ingen förklaring till vad denna mörka energi är, men med nya resultat från en studie ledd av forskare från Oskar Klein Center vid Stockholms universitet har vi kommit ett steg närmare.


Läs mer

Astronomer har hittat över tusen främmande världar. Nu väntar de bara på planeter med perfekta förhållanden för utomjordingar.


– Jag tror att vi kan bekräfta en jordliknande planet i den beboeliga zonen inom några få ­månader, säger Alexis Brandeker, astronom på Stockholms universitet och en av de ledande för ett nyinrättat centrum för astro­biologi.


Ett liknande centrum har nyligen upprättats vid Lunds universitet. Jakten på planeter runt främmande­ stjärnor – så kallade exoplaneter – är ett hett forskningsområde just nu. Det mest ­vitala inom hela astronomin, enligt många bedömare.


Läs mer

The Hidden Reality: Parallel Universes and the Deep Laws of the Cosmos - Wikipedia, the free encyclopedia


Intressanta videos med

Prof Martin Rees


Martin är professor i kosmologi och astrofysik; Master of Trinity College vid universitetet i Cambridge och ordförande i Royal Society i England. Han var tidigare professor i astronomi och experimentell filosofi vid Cambridge. Han var till exempel den första som visade på att fantastiskt energiska kärnor kvasarer kan drivas av gigantiska svarta hål. Under de senaste tjugo åren har han lett ett omfattande forskningsprogram i astronomi vid Cambridge.

Han är författare till ca 500 forskningsrapporter, där han har gjort viktiga insatser för uppkomsten av kosmiska bakgrundsstrålningen samt galaxens klustring och bildning.  Han var en tidig anhängare av teorin om multiversum, att det kan finnas många mer universa, kanske oändligt mycket mer, än våra egna. Martin har skrivit flera viktiga populära böcker.


På den här länken kan du se intressanta videos om kosmologi: länk Martin Rees


Kan vårt universum vara en bluff? (Martin Rees)

Var kommer naturlagarna ifrån? (Martin Rees)

Varför intelligent utomjordiskt liv? (Martin Rees)

Kan vi förklara Cosmos och medvetande? (Martin Rees)

Är universum finjusterad för liv och Mind? (Martin Rees)

Gjorde vårt universum har en början? (Martin Rees)

Hur stort är kosmos? (Martin Rees) (del 2 av 2)

Hur stort är kosmos? (Martin Rees) (del 1 av 2)

Vad händer i Fjärran avlägsen framtid? (Martin Rees)

Hur många Universum existerar? (Martin Rees)

Vad är Doomsday argument? (Martin Rees)


Mörk materia

Sammansättningen i universum


Mörk materia är en tänkt form av materia som inte avger eller reflekterar elektromagnetisk strålning, och därför inte kan observeras på normalt sätt. Mörk materia kan bara indirekt detekteras genom dess gravitationella påverkan på vanlig materia eller genom dess svaga växelverkan med materia. Begreppet mörk materia introducerades som en förklaring till varför galaxer roterar mycket fortare än vad de borde göra i förhållande till den mängd synlig materia de innehåller och varför galaxkluster inte rör sig som de borde om bara den synliga materien fanns. Numera finns även många andra observationella bevis för den mörka materiens existens, men man vet inte vad den består av – detta är ett av de stora olösta problemen inom fysiken.


Länk till wikipedia

Under 2012 skall skall solen aktivetet öka vilket ger mer magnetfälts störningar och norrsken kan det påverka våra upplevelser?


2012-01-22

För några dagar sedan så kom en större soleruption med stora sol fläckar detta ger idag magnetfälts-variationer i natt som var och under dagen.

Enligt forskaren persinger Michael A. Persinger som är en kognitiv neurovetenskap forskare så kan detta ge religiösa upplevelser.

Gud hjälm

Under 1980-talet han stimulerade människor temporala loberna onaturligt med svaga magnetfält för att se om han kunde framkalla en religiösa upplevelser (se Gud hjälm ). Han hävdade att fältet skulle kunna producera en känsla av "en eterisk närvaro i rummet". Denna forskning har fått stor uppmärksamhet i media, med hög profil besökare att Persinger labb Susan Blackmore och Richard Dawkins rapportering positiva och negativa  resultat respektive. Dawkins rapporterade en rad små effekter (avslappning, förnimmelser i hans lemmar, etc.), medan Blackmore [ 6 ] rapporterade "En av de mest extraordinära upplevelser" hon någonsin haft.

Den enda publicerade försök, av en forskargrupp i Sverige, att kopiera dessa effekter inte gjort det och kom fram till att patienter rapporter korrelerade med deras personlighet egenskaper och suggestibilitet. De kritiserade också Persinger för otillräcklig dubbelt blintförsök. .


 Persinger svarade att den svenska gruppen hade en felaktig dator setup, [ redigera ] Tektonisk Strain Theory

Persinger har också kommit till allmänhetens kännedom på grund av hans 1975 Tectonic Strain Theory (TST) om hur geofysiska variabler får korrelera med observationer av oidentifierade flygande föremål (UFO: n) . Persinger hävdade att stammen i jordskorpan nära seismiska fel ger intensiv elektromagnetisk (EM) fält, UFO forskare och teologer är kritiska till detta.


Persinger påståenden om effekterna av miljö-jordmagnetiska aktiviteten på övernaturliga upplevelser har inte oberoende replikeras, och liksom hans rön om Guds hjälm, kan helt enkelt förklaras med suggestibility deltagare.


Nu kan du själv avgöra om Persinger har rätt, för i så fall skulle du ha sådana upplevelser när jordensmagnetfält varierar.

 Länk till magnetfältsvariationer i realtid.